Michael Schotte

Praktijk Ieper en Waregem

Consultaties

Enkel op afspraak

Over Michael

  • Michaël werd geboren in Ieper in 1970
  • Na zijn humaniora behaalde hij de graad van licentiaat  in de Bewegings-en Revalidatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.
  • Tijdens zijn stagejaar ontwikkelde hij een bijzondere interesse voor rugklachten.  Daarom besloot Chiropractor Schotte zich verder te specialiseren in de Chiropraxie en zijn studies verder te zetten aan de Universiteit van Portsmouth (England).
  • In 1998 behaalde hij de graad van Master of Science in Chiropractic. Zo kan hij zich voor de volle honderd procent concentreren op rug gerelateerde problemen.
  • Vervolgens richtte hij in 1999 de 'Praktijk Chiropraxie Schotte' op en dit zowel in Waregem als Ieper.

Door zijn passie voor sport is hij zich gaan specialiseren in musculoskeletale problemen bij sporters. Zo werkt hij nauw samen met voetbalclubs, voleybalclubs, golfspelers, basketbalclubs, lopers, wielrenners, atletiekclubs, ...

In 2009 nam hij deel aan het VRT programma De Bedenkers en ontwikkelde het AWS (Anti Whiplash System. Dit systeem zorgt voor 30% minder impact op de nek bij een aanrijding, zodat ernstige kwetsuren voorkomen kunnen worden. Hij behaalde een mooie tweede plaats.

Ieder jaar verruimt hij zijn expertise door het volgen van congressen bij 's werelds meest vermaande rug- en rehabilitatiespecialisten: Dr. Clayton Skaggs, Dr. Craig Liebenson, Prof. Stuart McGill. Prof. Pavel Kolar, Dr. Brett Winchester.

© Chiropraxie-Schotte.be is een website van Schotte, Michael (NP) BTW 0821.355.814
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Oude Veurnestraat 1D 8900 Ieper

Powered by LMD | Cooked and Spiced by Tasty Creations