Praktijk Ieper

Oude Veurnestraat 1D
8900 Ieper,

Tel. 057 20 38 22
0477 55 52 70

Openingsuren

ma - di - do: 8u tot 12u
di - do - vr: 13u30 tot 20u

Praktijk Waregem

Olmstraat 36 Bus 1
8790 Waregem

Tel. 056 60 50 51
0477 55 52 70

Openingsuren

wo - vr: 8u tot 12u
ma - wo: 13u30 tot 21u

logo rechts200

Designed to move!

Onze praktijk legt zich toe op het behandelen van spier- en gewrichtsklachten. Dit doen we door gebruik te maken van een drie-fronten aanpak: evaluatie, behandeling en educatie.

Ons doel is uw nek-en rugklachten, gewrichtsklachten en sportletsels zo grondig mogelijk te onderzoeken en zo, succesvol te behandelen.

Evaluatie

Bij elke patiënt gaan we op zoek naar het 'waarom' van hun klacht en/of pijn.  Onze Corebusiness is de plaats en de oorzaak van de ontsteking te achterhalen.

LOOK,  FEEL, MOVE

Een voorbeeld: als iemand kniepijn heeft en er is geen directe kwetsuur van de knie waar te nemen, dan is het heel zeldzaam dat de kniepijn van de knie zelf afkomstig is.  Iets boven of onder de knie functioneert niet naar behoren en veroorzaakt abnormale stress wat ontsteking van de knie in de hand werkt. Dit zorgt op lange termijn voor pijn en in een gevorderd stadium voor schade.

Een grondige ondervraging is belangrijk, waarin we heel veel aandacht besteden observatieonderzoek en neuromusculoskeletale examinatie.

Behandeling

Onze behandeling gebeurt voornamelijk manueel, door ' patient education ' en oefeningen.

De aanpak binnen onze praktijk is  eerst en vooral gericht op het beïnvloeden van het zenuwstelsel. Ons zenuwstelsel en brein controleren hoe we bewegen en hoe we pijn voelen.

Ten tweede behandelen we de gewrichten en de spieren. Die moeten goed in evenwicht met elkaar kunnen functioneren, om overbelasting te vermijden. We gebruiken voornamelijk onze handen om zo op een conservatieve en veilige manier zenuw-, spier- en gewrichtsfunctie te verbeteren.

0pleiden

Heel belangrijk in onze behandeling is om de patiënt zelf aan te leren hoe zijn klacht te voorkomen. We willen helpen de pijnklacht te  begrijpen en de angst tot een minimum te herleiden.

Elke spier en/of gewrichtsklacht heeft nood aan versterkingsoefeningen. We zorgen ervoor dat de patiënt de juiste oefeningen krijgt afgestemd op de klacht en het lichaam.